IEMT

Ons echte verlangen gaat altijd veel meer over hoe we ons willen voelen, in welke energie we willen zijn en niet zozeer over de materiële uitvoering daarvan.

IEMT – Integral Eye Movement Therapy

IEMT is een krachtige methode die je helpt om in relatief korte tijd onverwerkte pijn en emotie op te ruimen. Deze methode werkt in op de diepere structuren in het emotionele brein waar ogenschijnlijk vergeten emoties gekoppeld aan herinneringen liggen opgeslagen.

Het voordeel van IEMT is dat je niet hoeft te praten over je herinneringen. Het is dus helemaal prima als je niets kwijt wilt over die traumatische gebeurtenis. Weet jij het je te herinneren, inclusief bijbehorende gevoelens, dan is dat voldoende om IEMT effectief toe te passen.

In deze diepe structuren worden onverwerkte gevoelens los gekoppeld van ervaringen, die de oorzaak waren van steeds terugkerende negatieve gedachten, fysieke en psychische stressreacties, piekeren, gevoelens van somberheid en angst. Er ontstaat ruimte en de energie kan weer gaan stromen. Dat kan als bijzonder bevrijdend ervaren worden.